Kommunalt vatten

Titta på bilden längst ner ↓

Förra veckan hällde jag upp vatten i badkaret och det såg ut såhär!? Ändå har jag kommunalt vatten?
Det där vill väl ingen bada i eller än mindre dricka. Det ser fruktansvärt motbjudande ut men det ser faktiskt värre ut än vad det är.

Varför ser det ut sådär för då?
Jo, med tiden bildas det beläggningar i ALLA vattenledningar hos alla kommuner runt om i Sverige. Det är framför allt lite järn från ledningarna som rostar och bildar beläggningar. Alla vattenledningar är också satta under tryck för att det inte ska kunna komma in jord eller något främmande vid läckage.
I detta specifika fall var det en vattenläcka i centrala Luleå. Mycket av vattentrycket försvann under läckaget och mycket vatten stod still ett tag i ledningarna. När man sedan lagat läckaget och slår på vattnet igen ökar trycket väldigt snabbt och då lossnar mycket av beläggningarna som sedan följer med till konsumenterna. Ser som sagt inte gott ut men är helt ofarligt att dricka.

Mvh Jari

20150507_174833937_iOS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: