Vatten i fritidshus

Nu börjar perioden då många ”öppnar upp” sina fritidshus för säsongen och börjar vara där mer frekvent. Vattnet har kanske varit avstängt under vintern och brunnen har därmed inte använts. Vattnet kanske smakar och luktar unket, det har bildats mikroorganismer i vattnet och kanske har något djur ramlat ner i brunnen.

Börja med att plocka bort allt synligt skräp (gäller grävd brunn). Sedan är det viktigt att få igång brunnen ordentligt. Och vad menar jag då med det?
Jo, börja med att spola! Spola gärna vatten i flera timmar under ett par dagar. Är det en grävd brunn kan det till och med vara bra att tömma brunnen en eller ett par gånger.

När ni lämnar stugan eller fritidshuset kan det vara bra att tömma brunnen helt och när ni kommer nästa gång är brunnen full med nytt och friskt grundvatten.

Överhuvudtaget är det bra om man är extra generös med vattenförbrukningen i fritidshus som man inte använder regelbundet (såvida man inte har ont om vatten i brunnen). Vattenkvalitén höjs och brunnen ”motioneras” på ett bra sätt. Många är av hävd snåla med vattenanvändandet.

Mvh Jari

grs3_56279548

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: